Denna pajen bjöd jag på sist jag hade gäster. 
En annorlunda och fräsch  paj som du snabbt slänger ihop och sen får den stå till sig i frysen. 
En paj som du gör med bland annat gräddfil och vaniljpudding mix.
Du kan lätt utesluta kokosen och du kan toppa den med grädde istället för Italiensk maräng. 


Jag valde att servera den med Italiensk maräng som jag brände av med brännare. 
Har man ingen brännare så är det inget fel i det. 


Mina gäster tyckte det var sommarfräscht och gott. 
Även grannarna som smakade tyckte om den. 



Blir det något över efter serveringen ställ då in resterande i frysen igen. 

Recept på Italiensk maräng hittar ni i kategorin "Italiensk maräng " eller "tårtfyllningar" 

Så här gjorde jag:

Till botten 

Ca 300 g Digestive kex ( 3/4 delar av ett paket) 
Ca 125 g smält smör. 

Fyllning 
3 dl gräddfil 
Ca 450-500g krossad ananas 
2 påsar a 97-100 g vaniljpudding mix 
1 dl kokos flingor

Vaniljpudding mix ser ut tex så här 👇
Och finns att köpa i välsorterade mataffärer eller i utländska mat affärer.
Tänk på att dem säljs i olika vikt (g/påse.) beroende på märke man köper. 
Mina påsar var ca 100 g st och du behöver 2 sådana. Ca 200 g vaniljpudding mix. 

Jag köpte mina på willys 


Eller så 👇



Mixa kexen i en mixer eller lägg dem i en påse och krossa dem med kaveln. 
Kavla sedan över påsen till fina smulor. 
Tillsätt smält smör och arbeta ihop en grynig massa. 
Tryck ut massan i en pajform. 20-24 cm  ( min var 24 cm i diameter) och ställ in den i frysen en liten stund ca 20 minuter. 

Ta fram en bunke och rör ihop gräddfil, krossad ananas, ( med spad) vaniljpudding mixen och kokosen 

Häll sedan smeten i paj formen. 
Ställ in i frysen tills smeten har stelnat. 
Min var inne i frysen ca 4 timmar innan mina gäster kom. 

Ta ut och toppa med vispad grädde och lite kokosflingor om önskas eller 
Italiensk maräng. 

Låt pajen stå ute en liten stund innan servering.


Smaklig spis :)